;

luni, 7 februarie 2011

The King’s Speech

The King’s Speech
      Un film excepţional. Pe mine, recunosc, ideea de film istoric mă înspăimântă. Adică, mă plictiseşte, mai exact. Două ore de film istoric…, not me, really. Na, dar filmul ăsta e cu Collin Firth şi mie îmi place de el. Aşa că „m-am riscat”. Adevărul istoric nu este respectat.
      So, The King’s Speech, un film despre viaţa regală din Anglia, un film care spune povestea regelui George al VI-lea care avea reale probleme în a vorbi în public. El încearcă să îndrepte această problemă cu diverşi specialişti, dar eşuează. Soţia sa Elizabeth (Helena Bonham Carter), viitoarea regină, îl descoperă pe Lionel Logue (Geoffrez Rush), un artist ratat din Australia, care lucrează după nişte metode neconvenţionale. Elizabeth îl duce pe George (Bertie, cum îi zic cei apropiaţi) la Logue şi jocul de abia începe. Metodele încep să dea rezultate dar intervin tensiuni, conflicte, orgolii, rupturi între australian şi rege.
      Punctul culminant, George al VI-lea trebuie să susţină un discurs radiofonic, în faţa naţiunii, atunci când Anglia declară război Germaniei în 1939. Va reuşi el?
      Discursul regelui este …  Te las să descoperi singur :D.
      În concluzie, un film impresionant, care seduce, cu acţiune, umor, cu personaje puternice, excepţionale,un film despre prietenie, curaj, despre viaţă… un film de Oscar, într-adevăr.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu