;

miercuri, 2 martie 2011

Black swan

                Film de Oscar. Am vrut  să văd şi filmul ăsta, să văd pentru ce a luat Natalie Portman (Nina, in film) Oscarul. Mi s-a zis că nu e un film fain (???!!!). Filmul redă povestea unei balerine, Nina, care primeşte rolul principal, prima balerină, în Lacul lebedelor dar este incapabilă să joace şi rolul Lebedei negre. 
                 Rolul Lebedei albe i se potriveşte firii ei. E pură, delicată, graţioasă, frumoasă.  Ea este o perfecţionistă, coregraful o critică pentru că nu transmite destulă emotie, că nu e destul de senzuala, că e inhibată. Intervine o anume Lily, dezinhibata, frumoasă care aspira şi ea la acelaşi rol. Şi avea şanse reale. Pentru rolul Lebedei negre Nina trebuie să îşi descopere  latura întunecată. 
                 Apoi, cred că ăsta e momentul în care Nina o ia razna... începe să vadă lucruri care nu există, imagini în oglinda, are halucinaţii, vede un alter ego al ei, se vede sexuală şi misterioasa, se automutilează. Mă întreb daca faza din bar e reală sau e tot o plasmuire a minţii ei.
                Personajul evoluează, trece prin diferite stări, de la agonie la extaz. Filmul se termina abrupt. Din perfectionism  ea... Aiurea. În timpul filmului nu mă gîndeam că ar fi nebună da' acuma asta cred.
               Îi foarte frumos construit filmul, are acţiune şi te prinde.  Natalie Portman...a avut un rol superb, de Oscar.  Da, merită Oscarul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu