;

sâmbătă, 2 aprilie 2011

Despre (in)cultură. Again

           
                                        Să se revizuiască primesc... dar să nu se schimbe nimic!
               Zilele astea. 2011. Într-o nu știu care țară, într-o nu știu care primăvară, într-o nu știu care instituție publică are loc o reducere de posturi. Corect? Corect. O anume directoare face ea o selecție inițial, că cei "mai egali" nu vor intra la reducere. Corect? Corect. Adică, stai un pic, ăia "deștepții" nu intră în concurs de teamă să nu dovedească reala măsură a talentului lor. Corect? Corect. Criteriile nu sunt cele de competențe. Corect? Corect. Sprijinim non valorile? Sprijinim, fraaate, sprijinim. Corect? Corect. La ce-ar trebui unei institutii  de cultură, oameni tineri, harnici, dedicați, deștepti? Poate oamenii aștia ar face ceva bun, pentru că vor și pentru că pot. Dar nu, haide să le tăiem aripile. Haide-haide-haide! Și, daaaa, hai să ținem oamenii incompetenți, supușii și lingăii. Nu, noi nu vrem performanță, nu vrem calitate, nu vrem servicii de calitate. Noi susținem mediocritatea. Dar nu, nu numai că o susținem, mai mult o încurajăm și ce-mi place mie cel mai mult e că premiem prostia. Mentalitatea asta, într-o instituție publică mi se pare criminală. Chiar nu înțeleg ce urmărește "managerul". Performanță? Clar nu. Dezbinarea colectivului? Sau ce???
             Mie mi se pare că e dintr-un roman de-al lui Kafka povestea asta. Din păcate e reală. Mi se pare aberant să dai afară un om în care s-a investit recent, pentru dezvoltare profesională!!! Mi-ar plăcea să îmi poată explica și mie cineva.Oricum nu aș înțelege. 
             Dacă aș fi în situația lor, aș contesta concursul. Aș contesta regulile nedrepte de selecție, preselecție. Aș face niște valuri, în presă, că n-aș avea nimic de pierdut. Dimpotrivă, poate mi-ar crește iar aripile...

PS:  Unde ești tu, Țepeș, Doamne?

3 comentarii:

  1. Sunt de acord cu tine Raluca, sa contestam...dar cui depunem contestatia? Vrem sa scapam de vulpe si dam de lup...cam asa sta situatia...Daca ar fi o unitate de grup, as face tata greva, nu as mai misca un pai...nu as pleca din institutie, as da afara toti clientii, utilizatorii...si atunci ce ar putea sa faca? Asa as proceda in toata tara...dar din pacate, unitatea asta de care vorbesc, nu prea este...pt ca se gaseste un lingau sau o non valoare ca acel manager, care logic, fiind de aceasi teapa, au acelasi film...si atunci se darama tot...Cred ca voi face o scrisoare deschisa catre Academia Romana, sa adauge in dictionar urmatoarele sinonime pentru cuvantul Romania=non valoare, incompetenta. "Traiasca Romania! Traiasca incultura!"
    Pacat, mare pacat de tara asta. Si cum spuneam: Frumoasa tara, pacat ca e locuita!

    P.S. Si inca ceva, R. nu uita, noi suntem alaturi de tine oricand;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar pasii nu-i stiu, trebuie facuta impotriva CJ si impotriva conducerii institutiei. Contestatia se inregistreaza si in termen de nu stiu cate zile trebuie sa primesti raspuns oficial. Mi-ar placea sa vad cum motiveaza preselectia.Cred ca se zguduie ceva, mai ales ca nu e caz singular.
    PS: R. >:D<

    RăspundețiȘtergere
  3. va iubesc , sunteti prieteni adevarati, multumesc ca va pasa

    RăspundețiȘtergere