Pentru ca sa iasa bina, ar fi bine sa fie la temperatura potrivita...:
"Pentru a fi aduse la temperatura optima de servire, nu sunt recomandate urmatoarele metode:
inghetarea vinului
introducerea bucatilor de ghetata in vin
pastrarea la frigider mai mult de 2 h
incalzirea acestora
inghetarea vinului
introducerea bucatilor de ghetata in vin
pastrarea la frigider mai mult de 2 h
incalzirea acestora
*vinurile albe si rose seci trebuie servite reci - 8-12° C
*vinurile albe demidulci, licoroase, vinurile spimante, sampania se servesc la temperaturi mai scazute - 6-8° C
*vinurile rosii, usoare se servesc la temperatura subsolului -10-12° C
*vinurile rosii, tari, corpolente se servesc la temperatura incaperii - 18-19° C
*Vinurile tinere se vor servi la temperaturi mai scazute decat cele vechi."
*vinurile albe demidulci, licoroase, vinurile spimante, sampania se servesc la temperaturi mai scazute - 6-8° C
*vinurile rosii, usoare se servesc la temperatura subsolului -10-12° C
*vinurile rosii, tari, corpolente se servesc la temperatura incaperii - 18-19° C
*Vinurile tinere se vor servi la temperaturi mai scazute decat cele vechi."
Informatii luate de aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu