;

sâmbătă, 5 ianuarie 2013

Sergiu Nicolaescu (BOR dixit: fără funerarii naţionale)


  "Pentru a păstra neştirbit renumele regretatului regizor Sergiu Nicolaescu în memoria poporului român, majoritar creştin ortodox, Arhiepiscopia Bucureştilor a făcut în cursul zilei de 3 ianuarie 2013 un apel către familia renumitului artist pentru ca el să fie înmormântat creştineşte. În acest sens, Biserica s-a oferit să acopere cheltuielile de înmormântare a regizorului Sergiu Nicolaescu pentru ca mormântul său să devină loc de omagiere pentru numeroşii admiratori care i-au apreciat filmele de excepţie realizate de-a lungul unei cariere prodigioase. Cu toate acestea, familia domnului Sergiu Nicolaescu a ales să respecte dorinţa lui testamentară de a fi incinerat (ars la crematoriu).
          Biserica Ortodoxă Română respinge practica necreştină a incinerării, deorece aceasta este contrară credinţei ortodoxe bimilenare pe care se întemeiază hotărârile Sfântului Sinod din anii 1928, 1933 şi din 5 iulie 2012.
          Întrucât Biserica Ortodoxă are numai servicii religioase pentru înmormântare (punere în mormânt), ea nu poate asigura funerariile religioase pentru cei care sunt incineraţi"
         Text preluat de aici
PS: Pe mine reacţia BOR mă revoltă de-a binelea. Nu are nicio legătură cu Sergiu Nicolaescu. Dumnezeu să-l ierte! Are legătură cu închistarea, cu respectarea unor reguli făcute de oameni cu foarte mult timp în urmă. Biserica... Da, eu nu înţeleg. Sunt convinsă că mulţi oameni au avut parte de funerarii religioase chiar dacă au fost incineraţi.
       Mie mi se pare incredibil. Mai marii se plang că lumea nu mai merge la biserică. Că nu mai crede. Că nu  mai e cum a fost cândva. Da, lumea se schimbă. Evoluează. Acum mă-ntreb şi eu, de ce să plăteşti taxe pentru biserică ?De ce să te ajute biserica numai când ţi-e bine? După evenimente din astea, mie înstrăinarea de biserică mi se pare foarte ok Înstrăinarea de Dumnezeu, fiecare cum simte. 
       Mie mi se pare nedrept pentru el şi pentru familia lui.

Later edit: in titlu voiam sa spun religioase nu nationale...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu