;

duminică, 11 mai 2014

ONGFest2014 - Vreau sa iau parte la schimbare :)

          Astazi vreau sa amintesc iar despre "oameni frumosi impreuna"! Zilele astea se desfasoara la Bucuresti evenimentul ONGFest2014 care aduna laolalta mai multe de organizatii neguvernamentale (180 de ONG-uri) din Romania si alte tari participante (Bulgaria, Cehia, Cipru, Estonia, e.t.c.
          Mi-as fi dorit sa fiu si eu acolo, tare de tot. M-am uitat la agenda, intrati pe link la program eveniment, si daca sunteti din Bucuresti... fugiti-fugiti si  povestiti-mi si mie, tooot. Ascult cu drag :)
         Veti afla acolo cine sunt si ce fac ei pentru comunitatea lor, pentru anumite grupuri vulnerabile, va puteti identifica cu cauza lor si puteti sa va alaturati lor. Poate fi asta inceputul unei aventuri exatraordinare pentru voi! Veti gasi acolo oameni buni care se lupta sa faca o lume mai buna. Pentru tine! Pentru mine! Pentru toata lumea!
          Nu stiu daca traim vremuri grele cu totii, stiu doar ca o gramada de lucruri rele se intampla datorita lipsei de educatie, datorita nepasarii. "Mor incet" cand vad parinti cu copii de mana ce "scapa" ambalaje pe jos, arunca gunoaie din masina sau scuipa coji de seminte sau altceva in mijlocul drumului, in parcul unde se joaca si copiii lui... Sau in varful muntelui! Sau injura. Sau se bat. Sau nu il lasa pe copil sa se joace cu alalalt ce-i pare ca e "prea putin" pentru copilul lui.
           Traiesc cu ideea ca "oricine poate invata oricand", adica niciodata nu e prea tarziu sa inveti ceva nou. Cred in evolutie si anul aceste ONGFest2014 ne invita la (R)evolutie! :)
           Daca si tu esti satul de copaci taiati alandala, drepturi incalcate, de mentalitati invechite, de diferente de gen, de discriminare, daca si tu vrei sa traiesti intr-un mediu mai curat, daca vrei ca vocea ta sa fie auzita atunci  "hai sa punem de-o (r)evolutie!
          Eu vreau sa particip la schimbare. Si ceea ce fac, deocamdata, e ca aplic niste metode nonformale cu grupuri de copii cu care vin in contact la biblioteca (origami, teatru de umbre, jocuri). Din fiecare lucru pe care il facem impreuna invatam ceva, nu e doar joaca, de dragul jocului. Prin joc generam atitudini, schimbam mentalitati, devenim mai increzatori, mai puternici.
          Si ce mai fac... am participat la Let`s do it, Romania! Am fost la plantat de copaci. Unde-s multi, puterea creste. 
          Vrei sa aduci si tu schimbarea? Cauta cauza care ti se potriveste, ajuta-ti comunitatea, implica-te!
          Nu esti singur, gaseste organizatia care poate aduce schimbarea impreuna cu tine! 
           
PS: M-am uitat in lista participantilor de anul asta, cine m-ar putea ajuta pe partea de educatie non-formala, am identificat cel putin trei organizatii Asociatia Culturala pentru Teatru si Origami din Romania A.C.T.O.R, Asociatia Culturala Macaz www.107incubator.com  si Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației şi Formării Profesionale (ANPCDEFP)!
       Tu iti doresti ca lucrurile sa stea altfel? Atunci fa-le sa se intample. Sta in puterea ta. Tu ce vrei sa faci? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu