;

marți, 12 iunie 2012

Cum sa devii bogat?

          am participat vineri la un eveniment dedicat Zilei francofoniei. La sfarsitul evenimentului s-a deschis un dialog sala-prezidiu (reprezentanti din Franta si Suedia). Cineva, in spirit de gluma, intreaba cum poti deveni cetatean francez si bogat, totodata ? 
         apoi, sambata am citit in cartea Si daca e adevarat... de Marc Levy o teorie cel putin interesanta. Gandeste-te ca e un joc. Inchipuie-ti ca ai castigat un concurs al carui premiu este urmatorul: in fiecare dimineata  banca iti deschide un cont de 86400 de dolari. Sunt doua reguli, unu tot ce n-ai cheltuit in timpul zilei seara iti este luat, nu poti trisa, nu poti vira banii altcuiva, poti doar sa-i cheltuiesti (pentru tine sau pentru altii) dar in fiecare dimineata cand te trezesti ai din nou 86400 de dolari in cont. A doua regula, banca poate spune stop, poate intrerupe acest joc oricand, fara preaviz. mda, tu ce ai face? 
          in carte personajul zice ca ar face astfel incat sa foloseasca toti banii pentru a aduce fericire in viata lui si a celorlalti care il inconjoara. si apoi vine explicatia..."banca asta magica o avem cu totii, este timpul! [...] In fiecare dimineata, la sculare suntem creditati cu 86400 de secunde de viata pentru ziua respectiva, si seara, cand ne culcam, nu exista un report al lor, ce n-a fost trait in cursul zilei este pierdut. [...] Banca ne poate inchide contul in orice moment, fara niciun preaviz; in orice moment viata se poate opri. Si atunci, ce facem cu cele 86400 de secunde zilnice?"
            mda :). suntem bogati. cu totii. imi place teoria asta. time is precious. really :) 

PS: am vazut un curcubeu tare frumos. I`m happy.
La muuuulti ani, Di`! >:D<  >:D< >:D< 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu