;

luni, 10 august 2015

Muntii Apuseni, Traseu Glavoi - Cetatile Ponorului, Poiana Ponor

          Am pornit din Glavoi, pe traseul Cetatile Ponorului, pe Punct albastru. Marcajul este nou facut, n-am avut probleme cu orientarea. Drumul prin padure, frumos, cand mai lin, cand mai abrupt, frunze uscate, putin noroi de la ceva ploaie recenta, portiuni cu lanturi in coborare spre Dolina1.
                                                   
Am coborat pana jos, la Portal, cum ii mai zice. 
          De aici poti sa treci la dolina 2( daca treci prin portal), din dolina 1 se poate trece in dolina 3 topaind pe pietre, este apa, dar nu e mare, e putina lumina, se poate merge si fara lanterna dar e bine sa ai una tine, sa vezi cine te manaca daca nu pentru altceva :) 
           Daca n-ai chef sa mergi prin pestera te intorci pe traseul marcat, te indrepti spre dolina 3.De aici incepi sa urci spre balcoane, mai este o portiune cu lanturi. De la Balcoane vezi de sus dolinele, portalul, peisajul e foarte fain si merita facut traseul asta. 
Cand cararea te scoate la indicatorul asta penibil pe care scrie balcoane sau cand balcoanele nu mai sunt balcoane, bine ca acum multi ani erau si le-am vazut. Sunt puncte de belvedere, privelistile iti taie rasuflarea, frumos si abrupt, salbatic. Mai demult erau construite din lemn niste balcoane, acum nu mai sunt decat urmele. Traiasca ”Neanderthalii”!



                       Traseul l-am facut in 4-5 ore, cu pauze de mancare, poze, urlat in pestera :)
Fain de tot, RECOMAND
                     Tot in ziua aia am facut o plimbare prin Poiana Ponor, e chiar aproapae de Glavoi, urci deasupra Salvamontului, pe carare, vreo 20 de minute. 


E o poiana maaare, tare faina, curge paraul pe acolo, din poiana se poate merge la Izbuc si la sorburi (sifoane).




PREA FAIN! Sa mergi si tu :) RECOMAND

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu