;

luni, 2 iunie 2014

Vernisajul expozitiei de pictura "Comori din suflet de copil" realizata de Cristina Fiat

          Azi, la Biblioteca Judeteana Satu Mare a avut loc vernisajul expozitiei  "Comori din suflet de copil" ce cuprinde lucrari de pictura si grafica semnate de Cristina Fiat.
          Lucrarile expuse pot fi vazute, la Biblioteca Judeteana Satu Mare, la etajul 1, pana la sfarsitul lunii iunie.
 
 

 
 
 
``Expozitia insumeaza saisprezece lucrari ce infatiseaza peisaje citadine, naturi statice[...]
     Cristina este atrasa de pictura impresionista si neoimpresionista. Aleile si strazile marginase ale orasului, surprinse la caderea serii, pe timp de ploaie, ne trimit cu gandul la o atmosfera de o melancolica poezie, usor bacoviana inviorata insa, in chip contrastant cu subiectul ales de petele vii de culoare ce alcatuiesc frenetic intreaga compozitie.
[...] Culorile calde se unesc armonios si iau forma zidurilor sau a copacilor, ca apoi sa se risipeasca in fundaluri albastre, intunecate. Tusele de alb ii confera tabloului prospetimea necesara. Perspectiva este sugerata prin desen, dar se anuleaza prin culoare, panzele avand un evident aspect decorativ.`` - spicuiri din cuvantul artistului plastic Dan Marius Cosma.

  
          Multa emotie, culoare... prieteni si oameni frumosi au venit la evenimentul Cristinei.
          Felicitari si... la mai mare, draga Cristina!

Ps: un scurt si frumos moment muzical ne-a fost oferit de catre elevii Colegiului National ``Doamna Stanca``, Iulia Iepure si Bogdan Bratis.:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu