;

vineri, 14 februarie 2014

Adelin Petrișor - Țara cu un singur gras, lansare (Satu Mare, 13.02.2014)

          Cand am aflat ca vine Adelin Perisor la noi in Sat`(u Mare), tare m-am bucurat. Il stiu de la TV de pe vremea cand ma uitam la PROTV si era corespondent de razboi. Tare meseria asta. Nu stiu cati au inima sa o faca cum trebuie. El o are. Si ma gandeam ca TREBUIE sa merg sa il ascult, cu siguranta are ce povesti. :) Si a avut :D! 
          A fost lansarea cartii Tara cu un singur gras de Adelin Petrisor. 
si cartea asta... de abia astept sa o citesc. 
           Aseara s-a discutat despre situatia din Coreea de Nord, despre cultul personalitatii, despre dictatura, despre cultura si civilizatie la Phenian. 
          Un filmulet foarte graitor despre fata ascunsa, realitatea de zi cu zi,  atatia oameni tristi, gri, carora li se induceau raspunsuri sau alte intrebari colaterale. Disciplina, foamete, manipulare, cozi, parade militare, strazi curatate cu ligheanul si cu carpa de apa de ploaie, zeci de mii de oameni cu niste sorcove facand repetitii pentru a ridica osanale... Comunism. Pentru cine a trecut prin asta unele lucruri sunt comparabile cu Romania. Noi am scapat. Ei, oare cand?
          Apreciez si in mod deosebit faptul ca a repetat in cateva randuri ca educatia se face in familie, la scoala, la BIBLIOTECA. 
           Nu stiu cum a trecut timpul acolo si nici cat a tinut. N-am simtit nevoia sa stiu cat e ceasul.
           Daca aveti ocazia, mergeti sa il intalniti si voi pentru ca si voi meritati o intalnire cu frumosul. 
       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu