;

marți, 16 aprilie 2013

Copiii fara etichete

          N-am inteles niciodata de ce isi bat oamenii mari copiii! Poate pentru ca pe mine nu m-au batut ai mei NICIODATA? N-am inteles de ce sa ii bati pe copiii altor oameni? Nu inteleg de ce sa-ti masori fortele cu cineva care stii din start ca e mai slab decat tine. De ce sa fie ”pumnul” argumentul suprem? De ce sa nu gasesti calea potrivita de a indrepta lucrurile, atitudinile, cuvintele?
          Stiu de ce. Pentru ca tu, ADULTULE esti slab! Pentru ca nu esti acolo la timp sa faci ce trebuie, cand trebuie pentru copilul tau, de multe ori sau niciodata. E usor sa pui etichete. E mai simplu sa-i spui ”esti prost. Esti rau. Esti slab. Nu esti bun de nimic. Esti nesimtit. Nu vei reusi niciodata.”  decat sa-i fii alaturi, sa-i intinzi o mana, sa il ajuti sa vada soarele pentru ca la randul lui sa raspandeasca lumina...
Copiii fara etichete
          Da, copiii crescuți cu etichete le poarta uneori toata viata. Uneori se vad, alteori se simt. Ca orice etichete... Norocosii scapa de ele datorita oamenilor buni care cred in ei! Ei exista. De cele mai multe ori se numesc prieteni. 
         Adultule...copiii crescuti FARA etichete se fac OAMENI MARI! Cei cu etichete, oare cum se fac??? Stii deja raspunsul, gandeste-te de doua ori inainte de a fi  violent cu copiii tai sau cu cei din jurul tau. 
         Statisticile in Romania nu-s deloc roz, mai multe date ingrijoratoare despre acest fenomen gasiti pe site-ul Salvati copiii Romania. Salvati copiii Romania a demarat o campanie foarte faina Copiii fara etichete ce are niste slogane foarte puternice: ”Etichetele din copilărie prind viață în adulți. Dezlipește eticheta! Copiii crescuți fără etichete se fac Oameni Mari”.
         Dragi oameni mari... purtati-va cu copiii vostri asa cum v-ar placea sa se poarte cei din jur cu voi. E atat de simplu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu