;

duminică, 9 august 2015

Muntii Apuseni, Traseu Glavoi - Circuitul Lumii Pierdute

          Un traseu foarte frumos si accesibil, Circuitul Lumii pierdute porneste din Padis. Stateam in Glavoi si un tip de la Salvamont ne-a explicat cum se face traseul din Glavoi. Vorbea omul cu o precizie uimitoare, adica mergi 1700 de metri si ajungi la primul marcaj...Aha, mda, sigur : ) parea X-file, de- adevaratelea. 

               Dar, acum ca am fost,  explic si eu cucuvintele mele, in caz ca mergi si tu. De la punctul Salvamont din Glavoi mergi pe drumul forestier (spre Cabana Ponor), probabil 1700 de metri :), pana ajungi la o bariera inchisa, pe partea stanga a drumului, e tot un drum forestier. Intri pe acest drum forestier, inca nu ai marcaje, mergi tot inainte pe el, pana ajungi la o casa lasata in paragina, mergi in jos, catre apa daca vrei sa ajungi si la Avenul Caput, foarte fain, deci sa vrei sa il vezi (la 5 minute de mers, maxim) (salbatic, fain, fluturi, racoare, se poate urca putin )


marmita
si apoi te reintorci la casa si mergi pe drumul forestier tot inainte (poate si 5 minute) pana ajungi la copacul cu marcaj pentru circuitul Lumea Pierduta, cruce galbena.

         Marcajul e pe un copac, sunt doua sageti  pe el, una ce duce spre Padis si una spre circuit. De unde este copacul, vizavi cu el, e paraul, treci in dreptul marcajului paraul,
  uita-te bine dupa semne ca s-au cam sters, sunt pe pietre de nu se vad, pe copaci taiati...
Traseul e fain, urcati  usor,prin padure, frunze uscate, ca in Lumea pierduta :), racoare, umbre, plante parca stropite cu var, fluturi necrofagi, pasari, paianjeni :),soparle,  ajungeti la o intersectie  si porniti catre avene. Salbatic si foarte frumos :)

Tot aici e si avenul Acoperit, vad ca nu e scris pe tablita.
 Locul e  foarte fain, recomand acest traseu. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu