;

luni, 16 septembrie 2013

Toata lumea se culca cu toata lumea

         In urma cu ceva vreme, la un pahar de vorbe, despre iubire se ajunge la depravarea lumii si la concluzia ca, in zilele noastre... "toata lumea se culca cu toata lumea". :) Unii vorbeau din convingere, atii din experienta, altii n-apucau sa zica nimic pentru ca glasul exerientei acoperea tot. :)
         Nu stiu cum ma gasesc pe mine unele carti sau eu pe ele. Zilele astea, in drum spre dentist înhaț o carte, ca sa scurtez asteptarea...Aurora Liiceanu și Alice Năstase - Dincolo de bine, dincoace de rău : Despre iubire. N-am apucat sa o citesc toata, sunt scurte povestiri si una incepe cu `toata lumea se culca cu toata lumea` :)...Mai, sa fie! Porneste de la ideea ca adesea `eroul`  prins in combinatii nu se poate abtine sa nu umple targul cu isprava, in timp ce un barbat care te-a adorat nu va marturisi prietenilor sai `cat de ravasitor a simtit ca nu poate trai fara tine`.
        Cu siguranta ar trebui s-o citeasca barbatii dar nici la femei nu le strica.
        Zice asa :[...] ``as vrea ca barbatul pentru care am fost ani de-a randul zeita, atunci cand bea coniac la aceeasi masa cu barbatul pentru care acum suspin si ard si zac si mor, sa nu-i ofere numai istorioare picante. Ci, intr-o clipa de profunda sinceritate, sa-i vorbeasca despre cum stiu eu sa fiu rasarit de luna si pom inflorit si colind de Craciun si mar geruit la fereastra atunci cand iubesc. Sa-i spuna, onest, nu `pe femeia asta am avut-o si eu`, ci `am iubit-o enorm si n-am stiut cum s-o pastrez. Cand a plecat, lumea mea s-a naruit. Daca si tu o iubesti, ai grija sa n-o pierzi.` 
       Stiu, asta nu se va intampla niciodata. [...]``
       Textul ii apartine lui Alice Năstase. :)
       Cum e? Noi n-am dus discutia in zona asta dar e de tinut minte, zic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu