;

miercuri, 23 septembrie 2020

Povesti care raman in suflet la elefantulmeu.ro

    Am trăit mereu printre cărţi frumoase. Mi s-au citit poveşti şi unele poveşti au fost special inventate pentru mine. Le iubeam pe cele citite din cărţi şi le savuram pe cele inventate în care era vorba despre o fetiţă ca mine, pe care o chema ca pe mine... Poveştile leagă oamenii şi cu toate că a trecut mult timp de atunci nu am uitat, pentru că poveştile şi oamenii cu care le-ai împărţit îţi rămân în suflet. 

     Fiecare poveste are nevoie de un erou, o piedică -o dificultate prin care trece- şi nu neapărat un final fericit, dar de dorit, pe cât posibil. Cam asta este, pe scurt, definiţia poveştii.

    Ai un copil căruia îţi place să-i citeşti?  Ţi-ar plăcea să fie chiar el eroul poveştii?  

     Editura ElefantulMeu  a adus în România un concept de poveste personalizată. Tu alegi dacă eroul este o fetiţă sau un băieţel, stabileşti locul acţiunii şi la cerere eroul din poveste poartă numele copilului tău. Eroul are un prieten în poveste, şi numele acestuia poate fi ales după numele unui prieten al copilului. Cât de fain poate fi? :)

     Nu numai că e fain, surpriza este garantată, dar este minunat că se poate identifica mai uşor cu personajul. Şi, cum în toate poveştile eroul suferă o transformare... după povestea citită/auzită în care copilul se identifică cu personajul, interiorizează mesajul şi ia din poveste învăţămintele necesare.Poveştile îi dau incredere copilului şi îi dezvoltă imaginaţia.

      Avem nevoie de poveşti pentru a creşte copii puternici şi curajoşi. Recomand poveştile personalizate,  pentru că aduc bucurie şi pentru că scurtează nişte procese de învăţare, pentru că te transformă.

       Citiţi o poveşti copiilor. Dăruiţi-le pe cele mai frumoase.Ţineţi cont de mesaj, de calitatea textului şi de cât de frumoase sunt ilustraţiile. Bucuraţi-vă împreună de cărţi, dacă vă doriţi să creşteţi cititori. Daţi-le încredere că pot fi chiar ei eroii şi roadele le veţi culege curând.

      Citiţi chiar azi, o zi fără poveste e o zi pierdută. Aruncaţi un ochi aici şi vedeţi ce minunăţii se pot comanda pentru copii. Recomand.

14 comentarii: