;

duminică, 28 iulie 2013

Frauda cu accidente! sau despre gunoaiele de oameni ,"INTELEGI?"

         M-am trezit ieri cu un telefon (fix-ul) in mana"vorbeste tu, is de la ambasada, nu inteleg ce zice". Ok, hai sa vedem...", sunt Marius Iordache, reprezentantul amsadei...sunteti rude de gradul I, aveti probleme cardiace?... m-am asezat pe jos si m-am gandit ca frate-meu a murit! Cum naiba! Omul zice: a avut un accident teribil, fratele dvs nu a patit nimic, e doar speriat, sunt doua victime dar problema e ca el are o problema din punct de vedere juridic, INTELEGETI?, a fugit de la locul accidentului, acum e la Parchet nu poate vorbi, i s-a dat dreptul prin avocat sa ia legatura cu cineva din exterior si ce vreti sa faceti acum? Pai ce sa facem? Ce trebuie facut? El revine obsesiv cu "o problema de ordin juridic, INTELEGETI? Nu m-ati inteles! Fratele dvs are o problema de ordin juridic...", intreaba si  ce doresc sa ii transmit si face o legatura ad-hoc si retransimte mesajul! Si ce trebuie? Pai trebuie platita cautiunea. 1800 de dolari. Care-i procedura?Se plateste la Tribunalul Bucuresti si se trimite chitanta in SUA. Atunci ce facem? Ce sa ii zica la avocat, sa preia cazul? Zic eu stati sa vedem, trebuie sa ma consult cu cineva. El, nu INTELEGETI fratele dvs...?
         Mi se parea aiurea sa paraseasca locul accidentului (zicea ala "s-a speriat") dar stiu si eu ce poate fi in mintea omului? Omul de la "ambasada" intreaba ce facem? Pai ce sa facem? Mergem inainte? Ce sa ii zica la avocat? sa preia cazul? Intelegeti, fratele dvs are o problema de ordin juridic...si iar INTELEGETI?
         In mintea mea se derulau tot felul de scenarii, nu mi se pare imposibil sa faci un accident de masina mai ales ca stiam ca va merge in alt stat, 13 ore de condus, singur ca nevasta lui mergea cu avionul. Retinusem ca porneste azi dar zic na s-a razgandit, mare lucru!
         Omul asta repeta la infinit INTELEGETI..., si eu m-am enervat la un moment dat, si am zis ca INTELEG si sa nu vorbeasca asa si el da-i inainte cu reprezentantu ambasadei, l-am mai intrebat o data cum il cheama, mi-a zis si o serie de legitimatie, am cerut si un numar de telefon de la ambasada si i-am zis "sa accelereze" putin, el se enerveaza, ce sa accelereze? zic, povestea s-o ziceti mai repede ca nu mai am nervi de ascultat. Atunci ce faceti? Sa ii zic la avocat ca preia cazul? Am zis eu ca vreau sa ma consult cu un avocat, nu INTELEGETI, daca va consultati cu altcineva el si avocatul ar putea fi acuzati de coruptie si mita si eu vreau sa isi piarda locul de munca? Daca eu ma consult cu alt avocat ala al ambasadei se retrage, INTELEGETI? Mie nu mi se parea logic. Dar ziceam ca nu cunosc procedura.
        Mai imi pica o fisa si intreb dar de ce nu a sunat-o pe nevasta lui? Reprezentantul zice... pe nevasta lui? cam cu vocea stinsa, nu stiu... si fiindca am zis ca vreau sa vorbesc cu un avocat mi-a zis ca suna in 10 minute. Am inchis convorbirea, aveam sentimentul ca e prostie dar nu puteam lua legatura cu frate-meu, pe niciun telefon, la ei era 2 noaptea si dormeau cu totii. Am inceput sa dau telefoane, am incercat sa dau de un avocat nu raspunde si pentru ca n-aveam timp am sunat la 112 si am vorbit cu un politist care a zis ca nu asa se procedeaza, ca, daca e ceva, ambasada ia legatura cu autoritatile si nu suna oamenii acasa pe fix, sa ma linistesc, precis e frauda cu accidente, n-ati auzit de ea? NU! M-am linistit partial.
         Mda, mi-e mi-a distrus idiotul ala niste neuroni, 4 ore am asteptat un semn de viata din America, 4 ore tare lungi. Ma bucur ca esti bine, frate-meu!  :D >:D< 
       Ma intreb TOTUSI ce e cu gunoaiele astea de oameni? Daca prindea un cardiac la telefon? Ce se intampla?  
        Am dilemele mele, de unde dadea ala telefoane pe fix cu informatii ca cineva n-ar fi in tara??? Si sper sa primesc de la rds desfasuratorul pentru a putea face reclamatie la politie, sper s-apara numarul de pe care a sunat si sa fie prinsi cretinii de se joaca cu vietile oamenilor

PS:am redat aici ce mi s-a parut mai interesant din discutie. atunci cand am inceput sa pun intrebari una dupa alta am inceput sa il enervez, INTELEGETI, si cand i-am zis si ca nu se vorbeste asa (cu Intelegeti, ca eu am intelesc, el zicea NU, nu m-ati inteles, fratele dvs..." si el da-i inainte cu "sunt reprezentantul..." si cand i-am zis sa accelereze s-a pierdut. 
ziceti si la altii, s-ar putea sa ii ajutati. ce e de zis, de fapt, e ca ambasada lucreaza prin autoritati si nu suna acasa oamenii. 

4 comentarii:

  1. Păi duduiţă Ralucuţa, dumneavoastră chiar nu ÎNŢELEGEŢI ca voia şi el 1.800 de para sa bea şi el cu prietenii, undeva la munte, liniştit, aşa ca un concediu? I-aţi stricat omului apele, dacă a făcut rezervarea şi acum nu are cu ce plăti? De ce nu vă găndiţi la bunăstarea omului? Chiar nu ÎNŢELEGEŢI? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, chiar nu INTELEG :).prostia si rautatea gratuita niciodata nu le-am inteles.

      Ștergere
  2. De-aia n-ar trebui sa postezi pe Facebook cand mergi la buda. Pentru ca se gaseste unu sa-ti sune parintii sa le spuna ca ai picat in ea si are nevoie de 10000 de euro sa te scoata.

    Intrebarea de start e de unde stia individul ca fratele tau e plecat :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Facebook? Nu e cazul meu.Nu folosesc facebook pentru asta. Nu dau check in, tag si alte minunatii.
    Pai chiar asa ma intreb si eu. Eu cred ca e scurgere de informatii de la ambasada. Telefonul fix e folosit foarte rar. Plus ca am mai aflat de un caz, tot cineva care era in SUA si coincidenta asta mi se pare ciudata.

    RăspundețiȘtergere