;

marți, 26 noiembrie 2013

luni, 25 noiembrie 2013

Fii mai bun

          Nu ne nastem egali si nu avem drepturi egale.Si nici sanse egale. Sa fim seriosi. Sunt unii care au (mult/putin, nu conteaza dar se descurca) si altii care n-au nimic, care traiesc de pe o zi pe alta.  
          Odata, intr-o iarna, era o campanie umanitara si organizatia CARITAS din Satu Mare daruia pentru necajiti paine unsa cu untura si ceai fierbinte. Ma intrebam daca chiar se vor duce oamenii si spre mirarea mea, da, s-au dus si in numar foarte mare chiar... Am aflat atunci ca pentru multi painea si ceaiul acela erau biletul de trecere peste inca o noapte friguroasa, peste inca o iarna, peste inca un an poate... 
          Nu stiu daca pana atunci traiam intr-un glob de sticla dar, de atunci, am inceput sa-i vad cu adevarat pe oamenii strazii... flamanzi si goi, mai ales flamanzi.
         Am aflat de campania pe care a initiat-o Campofrio https://www.facebook.com/CampofrioRomania si World Vision Romania https://www.facebook.com/WorldVisionRomania alaturi de magazinele Carrefour Romania cu ocazia Zilei Recunostintei.
          Campoforio vrea sa daruiasca 8000 de sandvisuri pentru copiii nevoiasi din judetul Dolj. Fiecare produs Campoforio achizitionat in perioada 21-28 noiembrie din magazinele din reteaua Carrefour se transforma intr-un delicios sandvis.. Stim mai cu totii cum e sa iti fie foame si sa astepti sa ajungi acasa si sa mananci ceva bun, chiar si un sandvis. Nu stim cum e sa iti fie foame zi de zi si tam-nesam sa poti manca cel mai delicios sandvis. Ce-mi place ideea lor de "sandvis delicios", parca-i vad cum mananca  si cu ochii :)! Deliciosss :D!
         Daca sta in puterea ta sa alegi produsul de la raft si vrei sa faci o bucurie (un sandvis DELICIOS :D ) unui copil flamand, alege un produs Campoforio.
         Cu siguranta tu, cititorule, ai motive sa fii recunoscator...ai acces la informatie, ai net, stii sa citesti, esti sanatos, ai un acoperis deasupra capulu si oameni dragi, sper ca ai si frigider si ca mananci cele mai bune sandvisuri din lume... si daca mai ai si alte motive zi-mi-le si mie :)! De poti sa fii mai bun, de Ziua Recunostintei sau in toate zilele, indrazneste :)!

PS:        Sub sloganul #campofriofacebine proiectul va aduce bucurie tocmai acelor a care au cea mai mare nevoie. Pentru cei care au nevoie eu am donat alimente si haine/obiecte. Campoforio, pentru ca stiti deja cine sunt cei care au nevoie de sandvisuri, n-ar fi rau sa faceti niste puncte in care oamenii sa doneze haine si alimente pentru cei care au cu adevarat nevoie.  Succes!

         

duminică, 24 noiembrie 2013

Dovleac cioplit

Duminica. Ploua.Hmm... Dovleac copt suna tare bine. Dar cum nu-i urgent... mai intai facem o bucurie copilului :) :D


Mie imi place de el, foarte repede l-am taiat, va rog sa nu ma spuneti CUMVA ca l-am taiat cu cutitul cel nou.  Nu, nu.
        Saptamana viitoare mai facem si-l lasam de lampas. Am zis.:)

joi, 21 noiembrie 2013

Interogatoriu

           ieri la dentist, o fetita ma intreaba tam-nesam unde locuiesc. era cu mama ei. straine de-a binelea si nu pot sa nu ma gandesc WTF...dar zic "departe", ea continua, "pe X36?", maica-sa intervine, nu acolo stam noi, ehhh, zic eu fata asta ma stie de undeva, e clar - I`m famous :) si zic, nu dar prin zona locuiesc, ea merge mai departe...le stii pe Stefi si pe...DA! le stiu.acum, se strange cercul, am identificat-o... zic ...te-ai jucat cu noi? si ea, numai un zambet deseneaza in aer un sotron melc din care am jucat o singura data in vara si s-a lipit si ea de noi ca prea era veselia mare.
         mda. interesant ca m-a retinut. eu n-am recunoscut-o. la plecare mi-a zambit si m-a salutat ca si cand eram prietene vechi.cine poate sti :)!
         lumea asta e tare mica.
         

luni, 18 noiembrie 2013

Inaugurare - Biblioteca Comunala Botiz

           Am avut azi bucuria de a participa la INAUGURAREA Bibliotecii Comunale Botiz (judetul Satu Mare), prilej cu care s-a inaugurat si serviciul Biblionet de care vor beneficia botizanii si nu numai :).
          In zilele noastre, institutiile de cultura sunt destul de vitregite. Cel mai adesea pentru ca "nu produc bani". De indata ce bati la o usa ce ti se deschide ti se spune "n-avem ", "nu se poate", "e criza"...
           Si totusi sunt si oameni care inteleg ca biblioteca este pentru OAMENI (comunitatea lor) si ca ceea ce dobandesc la biblioteca (cunostinte, abilitati, atitudini) se reintoarce in comunitate. 
          Am cunoscut azi un om bun, primarul comunei, care a facut multe lucruri minunate si cel mai minunat, pentru mine, este fara indoiala BIBLIOTECA! 


          Primarul spune ca se va amenaja si curtea bibliotecii, cat de curand, "...de abia astept, cum o  sa vina ei cu telefonul in curte, si cu laptopul...sa vedeti ce-o sa se mai indragosteasca tinerii la biblioteca" :D. 

         

          Cuvinte simple, oameni frumosi si speranta ca "de maine la biblioteca vor veni toti" :)! 
          Pe mine inaugurarile de biblioteca ma emotioneaza intotdeauna. Ce poate fi mai frumos decat sa fii bibliotecar si sa faci ceea ce iti place in conditii extraordinare?! 
             M-am bucurat din toata inima pentru colega mea si-i doresc mult succes!
            Si vreau sa-i MULTUMESC si eu domnului primar pentru tot ce a facut pentru biblioteca lor ca, daca stau bine sa ma gandesc, azi doar l-am felicitat nu i-am si multumit si sper sa i se implineasca visul ca tinerii sa mearga sa citeasca la biblioteca si nu doar sa citeasca :).





PS:  Botizani...la biblioteca cu voi! :) Multe si mari minunatii va asteapta :)!!!



          

joi, 14 noiembrie 2013

Houston, avem o problema

am auzit +citit "bancul asta" de trei ori in doua zile :D. daca vi se pare cunoscut...orice asemanare este doar in mintea voastra :D. railor :D!
DE CE FEMEILE NU AU FOST TRIMISE NICIODATA PE LUNA???
-Huston,avem o problema
-Ce este ?
-Nimic,nu conteaza.
-Care e problema?
-Nimic...
-Spune-mi te rog care este problema?
-Stii foarte bine care este problema!



marți, 12 noiembrie 2013

marți, 5 noiembrie 2013

Hai si tu la Biblioteca Judeteana Satu Mare !!!

 Pe perioada vacantei scolarilor mici la Biblioteca Judeteana Satu Mare se desfasoara doua ateliere gratuite  pentru copii : Atelier de origami si Atelier de teatru de umbre.

0ra 10-11.20
La origami...saptamana asta se fac podoabe pentru Craciun. Luni s-a facut stea.


Ora 11.30-13.00 Teatru de umbre
Atatea zambete si guri cascate de incantare (cate am vazut azi la Biblioteca Judeteana Satu Mare)... n-am vazut de mult! Nice feeling :D!

Poze Atelier de ORIGAMI

Poze Atelier de Teatru de umbre

luni, 4 noiembrie 2013

duminică, 3 noiembrie 2013

Cele mai frumoase prajituri de halloween :)

Zilele astea, la Hanul lui Manuc... Targul de dulciuri de Halloween :). Cum mie imi plac si prajiturile si halloween-ul, am nimerit foarte bine :)
Cele mai frumoase prajituri...OSCAR-ul merge la...ANAPAN :)



Ce prajituri frumoase... din seria ti-e si mila sa le mananci, dar nu te poti abtine! :D